SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun'da KESK'ten İş Bırakma Kararı: Emekçiler Sefalete İtildi

Samsun'da KESK'ten İş Bırakma Kararı: Emekçiler Sefalete İtildi

Hazır

Giriş: 06.01.2026 14:57 Güncelleme: 06.01.2026 14:57
KESK Sözcüsü İsmail Yavuz, TÜİK'in rakamlarına atıfta bulunarak, kamu emekçilerinin ve emeklilerin bilinçli bir şekilde sefalete itildiğini söyledi, "14 Ocak'ta tüm yurtta iş bırakacağız" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, yaptığı açıklamada 2025 yılının emeğiyle geçinen milyonlarca insan için bir kâbus yılına dönüştüğünü ifade etti.

Ülkeyi yönetenlerin çarşıda ve mutfakta yaşanan gerçek enflasyonu görmezden gelerek suni veriler açıkladığını belirten Yavuz, maaş artışlarının TÜİK’in rakamlarıyla sınırlandırıldığını söyledi. Yavuz, bu politikalar sonucunda kamu emekçilerinin ve emeklilerin bilinçli bir şekilde sefalete itildiğini dile getirdi.

ENFLASYAN MAAŞLARI ERİTTİ

Açıklanan son verilere değinen Yavuz, TÜİK’in yıllık yüzde 30,89 olarak belirlediği enflasyonun sokaktaki gerçekle hiçbir alakası olmadığını savundu. İstanbul Ticaret Odası ve ENAG verileriyle kıyaslama yapan Yavuz, sadece son iki yıl içerisinde maaşların yüzde 20 oranında eridiğine dikkat çekti. Yavuz, kamu emekçilerinin 2026 yılına ortalama yüzde 12,5 zamla girdiğini ancak bu artışın kira ve ulaşım gibi temel giderler karşısında daha ilk günden buharlaştığını vurguladı.

KAYNAKLAR ADALETSİZ

İsmail Yavuz, iktidarın "kaynak yok" savunmasına sert tepki göstererek, 2026 bütçesinde kaynakların halka değil faiz lobilerine ve yandaş sermayeye aktarıldığını belirtti. Sarayın ve savunma giderlerinin dakikada onlarca asgari ücret tutarında harcama yaptığını hatırlatan Yavuz, işçinin ve memurun alım gücünün 10 yıl öncesinin çok gerisine düştüğünü ifade etti. Yavuz, özellikle kira bedellerinin maaşların yarısından fazlasını yuttuğu bu düzenin artık sürdürülemez olduğunu kaydetti.

KÖLELİĞE ALIŞMAYACAĞIZ

Hakem Kurulu tarafından dayatılan toplu sözleşmenin hükmünü yitirdiğini ifade eden Yavuz, maaşlara acilen ek zam yapılması gerektiğini belirtti. Yavuz, "Bu kölelik düzenine alışmayacağız. Tüm konfederasyonları ve kamu emekçilerini ortak mücadeleye davet ediyoruz. Yavuz, insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve grevli toplu sözleşme düzeni için 14 Ocak Çarşamba günü tüm yurtta hizmet üretiminden gelen gücü kullanarak iş bırakacağız" dedi.

 

Erkan Şenel

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap