Samsun’da Eğitim-İş Özlük-Hukuk Sekreteri Kubilay Altuntaş, Vezirköprü İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün tayini çıkan öğretmenlerden banka promosyonu iadesi talep edilmesine ilişkin açıklama yaptı.
Uygulamanın hukuki dayanağının bulunmadığı, öğretmenlerin ilişik kesme işlemlerinin promosyon iadesine bağlanmasının mağduriyet oluşturduğu öne sürüldü.
VEZİRKÖPRÜ'DE PROMOSYON TEPKİSİ
Eğitim-İş Samsun Şubesi Özlük-Hukuk Sekreteri Kubilay Altuntaş, kamu personeline ödenecek banka promosyonlarına ilişkin usul ve esasların 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile belirlendiğini belirterek, emekli olan, naklen atanan veya görevden ayrılan personelin promosyon iadesinin yalnızca banka ile personel arasındaki hukuki ilişki kapsamında değerlendirilebileceğini ifade etti.
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün veya ihale komisyonunun bu konuda yeni bir yükümlülük getirme yetkisinin bulunmadığını savundu.
İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ GECİKTİRİLİYOR
Açıklamada, tayini çıkan öğretmenlerden promosyon iadesi yaptıklarına ilişkin makbuz istenildiği, bu belgenin ibraz edilmemesi halinde ilişik kesme ve personel nakil işlemlerinin geciktirildiği öne sürüldü. Bu uygulamanın idarenin yetki sınırlarını aştığı ve öğretmenleri mağdur ettiği iddia edildi.
Eğitim-İş Özlük-Hukuk Sekreteri Kubilay Altuntaş, hukuki dayanak olmadan iade ettirilen promosyon tutarlarının hangi hesapta toplandığı ve nasıl kullanıldığına ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, Samsun Valiliği ile Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü gerekli idari incelemeleri başlatmaya davet edildi.
Kaynak: İsmail Akduman