Samsun'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 71 yaşındaki bir vatandaşı tuzağa düşürerek 170 bin lirasını aldı. Ailesinin ihbarıyla alarma geçen polis ekipleri, bankaya saniyelerle geç kalarak havalenin yapılmasına engel olamadı.
TELEFONU KAPATTIRMADAN BANKAYA GÖTÜRDÜLER

Olay, İlkadım ilçesi Bankalar Caddesi’ndeki özel bir banka şubesinde yaşandı. 71 yaşındaki A.G., kendisini telefonla arayarak savcı ve polis olarak tanıtan organize dolandırıcılık şebekesinin hedefi oldu. Dolandırıcılar, çeşitli bahanelerle korkuttukları yaşlı adamı, telefonu kapattırmadan bankaya yönlendirdi. Sürekli olarak telefonda talimat veren şüpheliler, yaşlı adama kendi belirttikleri bir hesaba 170 bin TL havale yaptırdı.
POLİS ALARMA GEÇTİ, SANİYELERLE YARIŞTI

Bu sırada, A.G.’ye ulaşamayan ve telefonunun sürekli meşgul çalmasından şüphelenen yakınları, dolandırılabileceği endişesiyle durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Samsun polisi adeta alarma geçti. A.G.'nin bulunduğu bankanın adresi hızla tespit edilerek bölgeye iki resmi polis ekibi sevk edildi. Yakınlardaki Cumhuriyet Meydanı’nda görevli çevik kuvvet ekipleri de destek için bankaya doğru koştu. Ancak polis ekiplerinin bankaya ulaşmasından sadece saniyeler önce, talihsiz adam havale işlemini tamamlamıştı.
PARA GİTTİ, BLOKE İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI
Büyük bir şok yaşayan ve dolandırıldığını polisin gelmesiyle anlayan A.G., ekipler tarafından sakinleştirildi. Polis eşliğinde, paranın transfer edildiği devlet bankasının şubesine götürülen yaşlı adam için burada havalenin dondurulması ve paranın iadesi için işlem başlatıldı. A.G., daha sonra karakola giderek kendisini dolandıran şüphelilerden şikayetçi oldu.
İhlas Haber Ajansı