Ekonomi

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'ndan KOBİ'lere kredi müjdesi: Başvuru tarihini açıkladı

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Nefes Kredisi'nde yeni başvuru döneminin 3 Kasım'da başlayacağını açıkladı. KOBİ'lere 50 milyar liralık yeni kaynak sağlanırken, firma başına kredi limiti 3 milyon TL'den 5 milyon TL'ye yükseltildi.

3 dk okuma
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'ndan KOBİ'lere kredi müjdesi: Başvuru tarihini açıkladı
Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla uygulanan TOBB Nefes Kredisi'nde yeni dönemin 3 Kasım Salı günü başlayacağını duyurdu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankaların iş birliğiyle yürütülen program kapsamında 50 milyar liralık yeni kredi hacmi hedefleniyor.

Yeni dönemde işletme başına kredi üst limiti 3 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkarılırken, daha önce kredi kullanan işletmelere de ilave finansman imkânı sağlanacak.

KOBİ'LERE 50 MİLYAR LİRALIK YENİ KAYNAK

Haziran ayında başlatılan ilk dönemde ülke genelinde 45 milyar liralık kredi kullandırıldığını belirten Murzioğlu, yeni kaynağın işletmelerin üretim ve istihdam faaliyetlerine katkı sunacağını ifade etti.

Murzioğlu, "Haziran ayında başlatılan Nefes Kredisi ile beş ay gibi kısa bir sürede KOBİ’lerimize 45 milyar lira ulaştırıldı. Ortaya çıkan talep, işletmelerimizin bu tür finansman desteklerine ne kadar ihtiyaç duyduğunu açıkça gösterdi. Şimdi 50 milyar liralık yeni bir dilim daha devreye alınıyor. Üstelik firma başına kredi limitinin 5 milyon liraya yükseltilmesi de işletmelerimiz açısından önemli bir gelişme. KOBİ’lerimizin finansmana erişimini kolaylaştıracak bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. İşletmelerimizin en önemli beklentilerinden biri, faaliyetlerini sürdürebilecekleri, üretimlerini artırabilecekleri ve istihdamlarını koruyabilecekleri finansman imkânlarına ulaşabilmek. Nefes Kredisi, bu beklentinin karşılanmasına katkı sunan önemli bir uygulama. KOBİ’lerimiz üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracat yapmaya devam ettikçe biz de onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'ndan KOBİ'lere kredi müjdesi: Başvuru tarihini açıkladı

NEFES KREDİSİNDE FAİZ ORANLARI VE VADELER BELLİ OLDU

Yeni dönemde TOBB Nefes Kredisi'nin koşulları da açıklandı. Buna göre işletmeler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dâhil azami 48 ay vadeyle kredi kullanabilecek.

Kredi koşulları şöyle:

- Firma başına kredi üst limiti: 5 milyon TL

- 24 aya kadar yıllık faiz oranı: Yüzde 36

- 24 ayın üzerindeki vadelerde yıllık faiz oranı: Yüzde 34

- Anapara ödemesiz dönem: 6 ay

- Azami vade: 48 ay

Daha önce 2026 yılı içerisinde Nefes Kredisi kullanan işletmeler de toplam kredi tutarlarını 5 milyon TL'ye tamamlayacak şekilde ilave kredi başvurusunda bulunabilecek.

MURZİOĞLU'NDAN TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NA TEŞEKKÜR

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun KOBİ'lerin finansmana erişimi konusunda yürüttüğü çalışmalara değinen Murzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyamızın sorunlarını her platformda gündeme getirerek KOBİ’lerimizin sesi oluyor. Özellikle finansmana erişimin zorlaştığı dönemlerde işletmelerimizin ihtiyaçlarının ilgili kurumlara aktarılması ve çözüm üretilmesi için büyük gayret gösteriyor. Nefes Kredisi de TOBB’un öncülüğünde geliştirilen bu ortak çalışma anlayışının önemli bir sonucudur. Sayın Başkanımızın liderliğinde oda ve borsalarımızın ortak hareket etmesi, iş dünyamızın taleplerinin güçlü şekilde duyurulmasına katkı sağlıyor. Kendisine reel sektörümüze verdiği destek ve KOBİ’lerimizin finansmana erişimi için ortaya koyduğu çaba dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizler de üyelerimizin sorunlarını dile getirmeye ve çözümün bir parçası olmaya devam edeceğiz"

KREDİ BAŞVURULARI 3 KASIM'DA BAŞLIYOR

Nefes Kredisi'nin KGF'nin Özkaynak Kefalet Programı kapsamında yürütüldüğünü belirten Murzioğlu, kamu, finans sektörü ve iş dünyasının ortak çalışmasının önemine dikkat çekti.

Murzioğlu, şöyle konuştu:

"İş dünyamızın ihtiyaçlarının dikkate alınması ve bu ihtiyaçlara ortak akılla çözümler üretilmesi son derece değerli. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve katılımcı bankalarımıza teşekkür ediyorum. Kredi Garanti Fonu’nun Özkaynak Kefalet Programı kapsamında yürütülen Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimizin işletme sermayesi ihtiyaçlarına destek sağlanıyor. Yeni dönemde firma başına kredi limiti 5 milyon lira olacak. Daha önce bu yıl içerisinde Nefes Kredisi kullanan işletmelerimiz de toplam kredi tutarlarını 5 milyon liraya tamamlayacak şekilde ilave kredi kullanabilecek. Krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dâhil azami 48 ay vadeli olacak. Faiz oranları 24 aya kadar yıllık yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yıllık yüzde 34 olarak uygulanacak. Bu desteğin KOBİ’lerimizin üretimlerini sürdürmelerine, istihdamlarını korumalarına ve ekonomimize katkı sunmalarına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum"

TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye işletmeler, 3 Kasım Salı gününden itibaren odalarından alacakları faaliyet belgeleriyle programa katılan bankalara başvurabilecek.

Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.