Kentte etkili olan sağanak yağış, Canik, İlkadım ve Atakum'da taşkın ve su baskınlarına neden oldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Kentin ana arter cadde ve sokakları adeta göle döndü. Vatandaşlar, "Her yağmur bu çileyi yaşıyoruz. Kente Akıllı Şehir'den önce altyapı yapın "dedi.

CADDELER GÖLE DÖNDÜ
Samsun’un Atakum ilçesinde 15 dakikada metrekareye düşen 11,3 kilo yağış sonucu 112 taşkın ve su baskını meydana geldi. Kanalizasyon başvurularının büyük çoğunluğu bina bodrum katlarıyla ilgili yapıldı. Atakum Belediyesi de su basan evlerde tahliye çalışması yaptı. Yollardaki su birikintileri yayalara ve sürücülere zor anlar yaşatırken, raylı sistem hattı da suyla doldu. Tramvay seferleri uzun süre aksadı.

Yağışın etkisini azaltmasıyla caddelerdeki sular çekildi. Yağmurun etkisi ile ana bulvarlar, cadde ve sokaklar da yağmur sularıyla doldu. Sürücüler suyla dolan yollarda bir kazaya karışmamak için dikkatli bir şekilde ilerledi. İHA

Meteoroloji uyardı

Kentte etkili olan sağanak ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji bugün içinde sağanak uyarısı yaptı.