Samsun'da Atakum Belediyesi’ne ‘ruhsat’ soruşturması

Samsun'da Atakum Belediyesi’ne ‘ruhsat’ soruşturması

Ekleme: 07.06.2026 15:26 Güncelleme: 07.06.2026 15:27

Atakum’da bir otelin “projesine aykırı yapılar” nedeniyle yapı kayıt belgesi ve ruhsatlarının iptal edildiği öne sürülürken, kapalı olması gereken otele “müşteri girişi” yapıldığı iddia edildi. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Atakum Belediyesi’nde ruhsat servisi sorumlularının ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Samsun’da geçtiğimiz hafta Atakum Belediyesi’ne yönelik “ruhsat soruşturması” kapsamında bazı iddialar gündeme geldi. Soruşturmanın ilçede bulunan bir otel hakkında “imar, yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı” süreçleriyle ilgili olduğu iddia edildi.

Valilik makamınca verilen soruşturma izni kapsamında savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın “Atakum Belediyesi Ruhsat Servisi” ile ilgili olduğu öğrenildi. İddiaya göre, ruhsat servisinden sorumlu bazı yöneticilerin ifadelerine başvuruldu.

BİR OTELİN PROJEYE UYGUN OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Soruşturma kapsamında gündeme gelen Büyükoyumca Mahallesi’nde bulunan bir otele geçmiş dönemde yapı ruhsatı alındığı ancak inşaatın onaylı mimari projeye uygun tamamlanmadığı yönünde iddialar yer aldı.

Projede yer alan bodrum katın inşa edilmediği, yapının farklı bir bölümünde ise projede bulunmayan ilave kat yapıldığı ileri sürüldü. Bu nedenle yapının onaylı projeye aykırı hale geldiği ve yapı kullanma izin belgesi alamadığı iddia edildi.

YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Yapı sahibi tarafından imar barışı kapsamında “Yapı Kayıt Belgesi” alındığı, ancak daha sonra yapılan incelemelerde belgeye konu edilen kaçak bölümün sonra inşa edildiğinin tespit edildiği öne sürüldü.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün söz konusu yapıdaki aykırılıklar ve Yapı Kayıt Belgesi iptali hakkında bilgi sahibi olduğu ancak bugüne kadar idari işlem tesis etmediği iddia edildi. Söz konusu otelin Yapı Kayıt Belgesi’nin ilgili bakanlık tarafından iptal edildiği ifade edildi.

OTELE MÜŞTERİ GİRİŞİ ÜZERİNE SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Soruşturmaya konu olan otelin yapı kullanım izninin olmaması nedeniyle ilgili ruhsatlarının ve belgelerinin askıda olması ve otelin kapalı olması gerekirken “müşteri girişi” yapılması polis kayıtlarına düştü. Savcılık tarafından ivedilikle soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, Atakum Belediyesi Ruhsat Servisi sorumlularının ifadelerine başvurulduğu kaydedildi. Atakum Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Noyan Alper Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.