SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsunlu Çocuklara Bursa ve Çanakkale'de Tarih Gezisi

Samsunlu Çocuklara Bursa ve Çanakkale'de Tarih Gezisi

Hazır

Giriş: 16.08.2024 14:59 Güncelleme: 16.08.2024 14:59
Samsun'da Sosyal Hizmet Merkezi'nin düzenlediği gezi ile 14 çocuk Bursa ve Çanakkale'nin tarihi yerlerini ziyaret etti.

Samsun Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi kapsamında, Okul Destek Projesi'nde yer alan ve Gençlik Merkezi üyesi olan 14 çocuk, Bursa ve Çanakkale illerine götürüldü.

Bu özel gezi, çocukların psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, toplumla uyumlarını sağlamak ve Türkiye'nin tarihi değerlerini yakından tanımalarına olanak tanımak amacıyla gerçekleştirildi.

BURSA’DA TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLA BULUŞMA

Üç gün süren gezinin ilk durağı Bursa oldu. Çocuklar, burada Yeşil Cami, Ulu Cami, Muradiye Külliyesi, Panorama Müzesi, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbesi, Saat Kulesi ve tarihi Kozahan gibi önemli mekanları ziyaret etti. Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, çocuklara geçmişin izlerini yerinde görme fırsatı sundu.

ÇANAKKALE’DE TARİHİ DESTANLARIN İZİNDE

Gezinin ikinci durağı olan Çanakkale’de ise çocuklar, Şehitlik Anıtı, Aynalı Çarşı, Çanakkale Sıhhiye Açık Hava Müzesi, Çanakkale Savaşı Tabyaları ve Deniz Müzesi’ni gezdi. Çanakkale’nin tarihi mekanları, çocuklara milli mücadele ruhunu ve tarihin derinliklerini tanıma imkanı sağladı.

ÇOCUKLARIN TARİH VE KÜLTÜRE YOLCULUĞU

Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu Güvendi, gezinin amacının çocukların farklı kültürleri gözlemlemeleri, milli değerleri tanımaları ve tarihimiz hakkında yerinde bilgi edinmeleri olduğunu belirtti. Güvendi, "Bu gezinin çocuklarımızın kültürel zenginliklerini artırmada büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bu imkanı sağlayan Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’a teşekkür ederiz" dedi.

Bu gezi, çocukların kültürel ve tarihi değerlerimizi yerinde gözlemleyerek daha donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap