SAMÜ Eğitim Araştırma'da ilk çene ameliyatı 
Paylaş

SAMÜ Eğitim Araştırma'da ilk çene ameliyatı 

Ekleme: 09.11.2022 15:19 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

İleri derecede çene iskelet yapısı bozuk olan hasta, SAMÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. 

Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Umut Tuncel, görev yaptığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez yapılan bir operasyon ile hasta Gürhan Yılmaz’ın sağlığına kavuşmasını sağladı.

BİR İLK YAŞANDI 

İleri derecede çene iskelet yapısı bozuk olan hasta Gürhan Yılmaz, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümüne başvurarak, gerekli muayene ve incelemelerden  sonra  ortognatik ( çene ) cerrahisi operasyonu ile gerek fonksiyonel gerekse estetik açıdan sağlığına kavuşmuş oldu. Operasyonu gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umut Tuncel, "Tıp Fakültemizde ilk kez gerçekleştirildi. Hastamızı operasyon sonrası 3 gün yoğun bakımda takip ettik, sonrasında yataklı servisimizde tedavisi devam etti ve şifa ile taburcu ettik "diye konuştu. 

Feride SEZGİN 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.