Şeker hastaları için  ikinci şans mümkün 
Paylaş

Şeker hastaları için  ikinci şans mümkün 

Ekleme: 15.07.2019 18:35 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kınaş, Tip2 diyabet (şeker) hastalarına çağrı yaparak, " Tedaviden korkmaya gerek yok. Tedavi ile hastalarıımız hayatlarında ikinci bir şansı yakalıyorlar "dedi. 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, Tip2 diyabet (şeker) hastalarının tedaviden korkmamalarını isteyerek, yapmış olduğu başarılı operasyonlar ile hastalarının yaşamlarında ikinci bir sayfa açtıklarını ifade etti. Tedavisi yapılmadığı sürece ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyleyen Kınaş, “Yaş ve cinsiyet belirtmeksizin birçok insanda karşılaşılan Tip 2 diyabet hastalığının sebebi; aileden kalıtsal, yüksek kilo sahibi kişilerde, ya da 4kg’dan ağır doğum gerçekleştiren kadınlarda görülme olasılığı yüksektir "dedi. 

HEKİM KONTROLÜNDE TEDAVİ OLMALI 

Kınaş, " Tip 2 diyabet hafife alınmadan uzman bir hekim kontrolünde tedavisine başlanması gerekmektedir. Ancak kişilerin söz konusu hastalığa sahip olduklarını anlamaları için hastalığın belirtileri konusunda da bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Bu belirtiler; cilt yaralarının geç iyileşmesi, fazlaca açlık hissi, idrar kaçırma, fazla su içme isteği, el ve ayaklarda karıncalanmalardır. Bu belirtilere sahip kişilerin yardım alması için uzman bir hekime başvurmaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda hekim öncelikle ilaç tedavisi uygulayacaktır "dedi. 

HASTALAR ÜÇ GÜNDE TABURCU OLUYORLAR 

Kınaş şöyle devam etti; " Yeterli olmaz ise insülin tedavisi uygulanmaktadır. Eğer o da yetersiz kalırsa son çare olarak cerrahi müdahale gerekmektedir. Ancak bilinenin aksine söz konusu cerrahi müdahale hastaların gözünü korkutmamalı. Laparoskopik (kapalı) olarak gerçekleştirilen operasyon sonrası hastalar 3 gün gibi kısa süre içerisinde taburcu olabilmektedir. Elbette tedavi sonrasında hastaların doktor gözetiminde süreli aralıklarda takip edilmesi oldukça önemlidir. İlaç ve insülin gibi süreli olarak kullanmak zorunda kaldıkları ilaçlar hastalar için handikap olmaktan çıkarak hayatlarında yeni bir sayfa açmalarına imkân sağlamaktadır. ” Yunus KILIÇ

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.