Haziran ayında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından suya yapılan yüzde 25, sayaç okuma bedellerine yüzde 150 ve TÜFE ayarlamasına karşı mücadele başlatan avukatlar, STK’lar, platformlar ve siyasi partiler imza kampanyaları düzenledi. İmza kampanyası düzenleyen CHP Samsun İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları imzaları Cumhurbaşkanına iletecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’den randevu alan CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, zamların geri çekilmesi talebinde bulundu. Başkan Demir’in zamların gerekçelerini sıraladığını aktaran Kundak, “Bunu yapmak zorundayız diyor. Basına yaptığı açıklamaları bana da söyledi” diye konuştu.
SEÇİM ÖNCESİNDE İNDİRİM YAPTILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni örnek vererek metreküp kullanımına göre fiyatlandırma olması gerektiğini söyleyen İl Başkanı Kundak, “Kademeli olarak diğer kullanımlara da zam yapılsın dedim. Hem de su tasarrufu teşvik edilmiş olur dedim. Mustafa Başkan onları da düşündük dedi. Seçim öncesinde seçmene hoş görünmek için indirim, seçimden sonra ise katlamalı olarak zam yapıldığını aktardım. Biz bunun telafi edilmesini istiyoruz dedim ama onların da söylediği bunun mümkün olamayacağı” ifadelerini kullandı.
ZAMDAN DÖNMEYE NİYETLERİ YOK
İl Başkanı Kundak, “Zaten bu zamma karşı oluşturulan bir platform var. Bu platform da çalışmalarına devam edecek. Bizim elimizde de toplanmış olan 10 binlerce vatandaş imzası var. Aynı şekilde bu eylemlerimizi devam edeceğiz. Bunu Mustafa beye de söyledim. Benim anladığım kadarı ile SASKİ Genel Müdürü her şeyin kalem kalem maliyetlerini çıkarmış. Özellikle elektrik maliyetinin aylık 4 buçuk milyon lirayı bulduğunu belirttiler. Neden olarak bunları sayıyorlar. Maliyet hesabı yapmışlar ve zamdan başka çıkış yolu bulamamışlar. Geri dönme niyetleri de yok” dedi. Recep MOL