SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Türk kadınını Cumhuriyet'in 100. yılında yurt dışındaki uçuşlarıyla temsil edecek

Türk kadınını Cumhuriyet'in 100. yılında yurt dışındaki uçuşlarıyla temsil edecek

Hazır

Giriş: 16.09.2022 12:56 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Türkiye'yi ve Türk kadınını gösterilerde temsil eden, ülkenin profesyonel ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te yurt dışındaki birçok etkinlikte al yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu babası Ali İsmet Öztürk'ün izinden giderek havacılık serüvenine çocukluk yıllarında başlayan 31 yaşındaki Şener, seyirci önünde ilk uçuşunu 19 Eylül 2015'te Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki Necati Artan Tesisleri'nde gerçekleştirdi.

Yurt içi ve dışında 30'un üzerinde gösteri sunan Şener, 9 Eylül'de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla İzmir Körfezi'nde gerçekleştirdiği uçuşun ardından hafta sonunda Sivrihisar Havacılık Merkezi'ndeki Necati Artan Tesisleri'nde yapılacak "Sivrihisar Hava Gösterileri 2022" için hazırlıklarını tamamladı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te Avrupa'da birkaç ülkede yapacağı gösterilerini planlayan Şener, Türkiye'nin ve Türk kadınının havacılıktaki adını sınır ötesinde duyurmayı hedefliyor.

Semin Öztürk Şener, bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek Sivrihisar Hava Gösterilerinde havacılık tutkunlarıyla buluşmak için sabırsızlandığını söyledi.

Şener, "Prova gösterimi tamamladım. Cumartesi ve pazar günü için hazırız. Bu yılki gösteri diğer gösterilere göre çok daha farklı. Müziğimiz ve manevralarım farklı olacak. Hafta sonu herkesi Sivrihisar Hava Gösterilerine bekliyoruz." dedi.

Anne olunca hayatında çok şeyin değiştiğini belirten Şener, 2 yaşındaki oğlu Pars ve 7 aylık kızı Maysa ile hayatının daha da güzelleştiğini anlattı.

Gökyüzündeyken aklının yerde kalmadığını dile getiren Şener şöyle konuştu:

"Çok iyi bir ekibe sahibiz. Yukarıdayken zaten her şeyi unutuyorum. Sadece uçuşuma konsantre oluyorum. Uçuşlarda disiplin, konsantrasyon çok önem taşıyor. Çocuklarım da bana destek oluyor. Bu şekilde idare ediyoruz. Pars çok meraklı. Uçak görünce hemen bir şeyler yapmaya başlıyor. Şu an çok ilgisi var. Teknik kısmında da çok ilgisi var. İleride yaşayıp göreceğiz. Her zaman imkanlarım doğrultusunda onun yanında olacağım. Oğlumun da kızımın da pilot olmasını isterim ancak onlar ne isterse ben de onlara destek olurum."

"Önümüzdeki sene yurt dışı gösteri planlarımız var"
Semin Öztürk Şener, 9 Eylül'de İzmir Körfezi üzerinde akrobasi gösterisi yaptığını hatırlattı.

Bir hava yolu şirketinin kendisine sponsor olduğunu aktaran Şener şunları kaydetti:

"Önümüzdeki sene yurt dışı gösteri planlarımız var. Türk bayrağımızı yurt dışında dalgalandırmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalara başladık. Yurt dışına daha önce de gösteriler yaptım. Romanya'da yer almıştım. Önümüzdeki sene yurt dışında çok daha fazla gösteri yapacağım. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te Türk bayrağımızı yurt dışında dalgalandıracağız. Türk kadın pilot olarak bu özel yılda ülkem adına gösteriler yapmak gurur verici olacak. Buna layık olmak için çok çalışacağım."

Şener, 6-8 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek İstanbul Air Show'da da gösteri yapacağını sözlerine ekledi. AA

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap