Türkiye, geçen yıl 2,200 çeşit tarım ürününü 212 ülke ve bölgeye ihraç etti
Paylaş

Türkiye, geçen yıl 2,200 çeşit tarım ürününü 212 ülke ve bölgeye ihraç etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin geçen yıl 212 ülke ve bölgeye 2,200 çeşit tarım ürünü ihraç ederek 31 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek tarım sektörünün önemini vurguladı.

Tarımda planlı üretime geçilmesi için yapılan düzenlemelerin, sektörün gelişimine katkı sağladığını belirten Yumaklı, "Bitkisel üretim geçen yıl 137 milyon tona ulaştı, bu Cumhuriyet tarihinin rekoru. Bu çalışmalarımızın sahaya yansımasıyla bu rakamları daha da yukarılara taşıyacağız." dedi.

Türkiye'nin 9 farklı ülkeye tarım müşavirleri atadığını belirten Yumaklı, "Geçen yıl 212 ülke ve bölgeye 2,200 çeşit tarım ürünü ihraç ederek 31 milyar dolarlık ihracat geliri elde ettik. Bu başarı sektörünüzün ürünleriyle sağlandı ve daha fazlasını yapabileceğimize olan inancımız tam." şeklinde konuştu.

Yumaklı, tarım müşavirleri ve bakanlık birimlerinin ihracatçılara destek olmak için hazır olduğunu belirterek, "Hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitkiler sektöründe önemli sorumluluklarımızın farkındayız. Gelişmeleri analiz ederek etkin politika ve stratejiler belirlemeye devam edeceğiz." diye ekledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.