Vezirköprü MYO'da Yangın Gönüllüsü Eğitimi Verildi
Paylaş

Vezirköprü MYO'da Yangın Gönüllüsü Eğitimi Verildi

Ekleme: 29.04.2026 21:35 Güncelleme: 03.06.2026 18:09

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele kapsamında düzenlenen 'Yangın Gönüllüsü Eğitimi' tamamlandı. 120 öğrenci ve akademisyen sertifika aldı.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, orman yangınlarıyla mücadelede farkındalık yaratmak ve gönüllü desteği artırmak amacıyla düzenlenen "Yangın Gönüllüsü Eğitimi" başarıyla tamamlandı.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI BİLİNÇLİ MÜDAHALE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen program, orman varlığını korumak ve yangın risklerine karşı etkin bir gönüllü ağı oluşturmayı hedefledi. Eğitim sürecinde katılımcılara, orman yangınlarıyla mücadele yöntemleri, sahada kullanılan müdahale teknikleri ve yangın anında dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları detaylı bir şekilde aktarıldı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Engin Keleş ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak tarafından verilen eğitimler, hem teorik sunumlar hem de uygulamalı saha çalışmalarıyla desteklendi. Eğitimlerin ardından yapılan sınavda başarı gösteren katılımcılar için bir sertifika töreni düzenlendi.

120 GÖNÜLLÜ SERTİFİKA ALDI

Vezirköprü MYO Müdürü Afitap Özdelikara, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım sağladığı program sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan 120 öğrenci ve öğretim görevlisi "Yangın Gönüllüsü" sertifikası almaya hak kazandı. Bu gönüllü ekibin, bölgedeki olası orman yangınlarında ekiplere destek sağlayarak önemli bir görev üstlenmesi hedefleniyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.