Postacı kapımı iki kere çalmış, kapıyı açan olmayınca adıma taahhütlü gönderilen mektubu oturduğum mahallenin muhtarına bırakmış!
Muhtarlıktan aldım.
Gönderen CHP Samsun İl Başkanlığı!
Zarfı açtım, 2025/53 sayılı resmi yazının konusu: “8 Nisan 2025 tarihli Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazınız Hk.”
Köşe yazımı da eklemişler.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ imzalı yazıda şu ifadeler yer alıyor:
“Köşe yazınız İl Yönetim Kurulumuzun 9.4.2025 Tarih ve 123 sayılı toplantısında görüşülmüş olup;
Genel Başkanımız Özgür Özel’i partide tek adamlıkla itham ettiğiniz, 21. Olağanüstü Kurultay delegelerimizin iradesini yok saydığınız; Kurultay Divan Başkanlığımıza zamanında yapılmayan başvuruyu haklı göstermeye çalışarak, AKP yandaşlarının partimize kayyum atama çabalarına zemin hazırlayan bir dil kullandığınız; Ayrıca 38. Olağan Kurultayımızda yaşanmamış bir olayı yaşanmış gibi yazdığınız görülmüştür.
Köşe yazımda “4 Nisan 2018 tarihinde Ankara Spor Salonu’nda yapılan CHP’nin 38. Kurultayı’nda dağıtılan döner ekmekli kumanyayı yedikten sonra 400’e yakın kişi zehirlenmiş, mide bulantısı ve karın ağrısı yaşayarak kusmaya başlayanlar sedyelerle dışarıdaki 112 Acil Servis ambulanslarına taşınmış, hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanmıştı. O zehirlenenler arasında bende vardım” demiştim.
İl Başkanı Özdağ “38. Kurultayımızda yaşanmamış bir olayı yaşanmış gibi yazdığınız görülmüştür” diyor.
36. Kurultayı 38. Kurultay olarak yazmışım. Ancak İl Başkanı Özdağ zehirlenme olayının yaşandığı kurultayın 4 Nisan 2018’de yapıldığını nedense görmüyor!
CHP İl Başkanı ve İl Yönetimi yazımdaki “Tek Adamlı Pardon Tek Adaylı Kurultay” başlığından rahatsız olmuş!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapılan oylamada “tek aday” değil miydi?
Kaldı ki; CHP İl Yönetiminin rahatsız olduğu yazıma yanıt verecek olan kişi veya kurum Özgür Özel ve CHP Genel Merkezi’dir!
Konu Samsun İl Yönetimini bağlamaz.
Çünkü yazımda CHP Samsun İl Başkanı veya İl Yönetimini eleştirmiyorum.
1970’li yılların başında bu mesleğe adım attım. 76’lı yaşlarda da devam ediyorum.
Aldığım çok sayıda ödülün yanı sıra bu mesleğin en prestijli ödülü olan “Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü”nü almış olan bölgedeki tek gazeteciyim.
1973 yılı seçimlerinden bu yana da CHP ile iç içeyim.
Gerek Ordu’da görev yaptığım yıllarda gerekse 1986’da geldiğim Samsun’da çok sayıda CHP İl Başkanı tanıdım.
Eleştirilerim karşısında hiçbir il başkanından tekzip olsun, yazı olsun almadım.
Şimdiki yönetim gördüğüm kadarıyla parti üyelerini disipline sek etmek için elinden geleni ardına koymuyor.
Gece yarısı aldıkları kararlarla çoğu üyelerin seçme-seçilme haklarını ellerinden almaktan zevk alıyor.
Bana gönderdikleri yazıda da yer alan “İl Yönetim Kurulumuzda konu değerlendirilmiş ve benzeri tavırlarınızın devamı halinde mevcut yönetmelikler çerçevesinde hakkınızda işlem yapılacağının bildirilmesine karar verilmiştir.” ifadesine bakılırsa benzeri yazılarımın devam etmesi halinde hakkımda disiplin işlemi yapacaklarını bildiriyor!
Gözdağı vermeye yelteniyor!
Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz!
Hadi bakalım!
sAMSUN İL YÖNETİMİ VE ATAKUM İLÇE YÖNETİMİ Atakum belediyeye kendilerini birinci derecede akrabalarını işe sokmak ve ATAKUM belediyesine mal satmak için ilgili kişilerden oluşturlmuş. Sizde bir sorun bakalım kaç il yönetici kaç Atakum ilçe yöneticisi yukarıdaki durumdan nemalanmış
Cemil abiyi yaklaşık 30 yıldır tanıyorum. Haberlerini cumhuriyette okunmaya başladım. Halen daha okuyorum. Köşe yazılarını da okuyorum. Samsun'da parmakla gösterikecek bir gazeteci. Eleştirilerinde haklı. Yazdığı köşe yazısı sanıyorum doğru algılanamamış. Ya da üstün körü okunmuş ve evine muhtıra ve göz dağı verir gibi msktup gönderilemesi akıl tutulması. Hem de üyesi olduğu partinin il başkanı imzası ile. Çok üzüldüm. Umarım mutlu sonla biter süreç.
Evet bindiği dalı kesiyor! Cidden bu kabul edilebilir bir şey değil. Partili bir gazeteciye gönderilen uyarı mektubu hiç yakışık olmadı. Eleştiri öz eleştiri bu partide olmayacaksa nerede olacak? Eleştirilmek ve eleştiri çok kıymetlidir. Bunu görmemk eleştiriyi kabul etmemek bence hiç doğru değil!
İktidarı despotluk,diktatörlükle suçlayanlar beterini yapıyor.Allah fırsat vermesin.Demek ellerine iktidar gücü geçse Saddami aratmayacaklar.Yaptıkları tek sey tehdit sopa göstermek .Atakum belediyesinde ışciler aç..3 aydır ucret almıyor.onlarida işten cikarmakta korkutuyorlar.Il.baskani yonetiminde adam kalmamis hepsi belediyeye ise alinmis. Temsil giderleri 30 milyonu bulmuş Samsun Büyükşehir belediyeyi geçmiş sormuş mu onlara disipline vermiş mi.işleri yalan dolan ar damarlari çatlamıs.hepsini toplasan dil uzattiklari bir Cemil abi etmezler