Atatürk'ün Selanik'ten Getirilen Toprağı, Bisikletçilerin Katılımıyla Samsun'a Yolculuk Başladı

Atatürk'ün Selanik'ten Getirilen Toprağı, Bisikletçilerin Katılımıyla Samsun'a Yolculuk Başladı

Hazır

Giriş: 11.05.2024 14:49 Güncelleme: 31.05.2026 00:37
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, bisikletçilerin desteğiyle Türkiye'nin dört bir yanından Samsun'a taşınıyor. Selanik'ten getirilen Ata toprağı, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Samsun'a yetiştirilecek.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, Türkiye'nin dört bir yanından Samsun'a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Selanik'ten getirilen toprak, bisikletçilerin katılımıyla Samsun'a taşınıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak düzenlenen organizasyonda, toprak İpsala Sınır Kapısı'nda Türk bayrağına sarılı olarak teslim alındı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen bisikletçiler, toprağı 1350 kilometrelik bir yolculukla Samsun'a ulaştıracaklarını belirtti.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap