Brezilya'da futbolu sarsan lisans iddiası: Yıldız isimlerinde adı geçiyor
Paylaş

Brezilya'da futbolu sarsan lisans iddiası: Yıldız isimlerinde adı geçiyor

Brezilya'daki antrenörlük lisansı soruşturmasında Felipe Melo, Lugano, Alex de Souza ve Roberto Carlos gibi isimlerin adları gündeme geldi.

Brezilya'da antrenörlük lisanslarına ilişkin yürütülen araştırmada çok sayıda eski futbolcunun adı gündeme geldi. UOL tarafından iki yıl boyunca sürdürülen araştırmada, bazı lisansların gerekli eğitim süreci tamamlanmadan temin edildiği iddia edildi. Felipe Melo, Diego Lugano, Alex de Souza, Roberto Carlos ve Paolo Guerrero'nun da aralarında bulunduğu futbolcuların isimleri araştırmada yer aldı.

Brezilya merkezli UOL'ün iki yıl süren araştırması, ülkedeki antrenörlük lisanslarına ilişkin dikkat çeken iddiaları gündeme taşıdı. Araştırmada, normal şartlarda yaklaşık 3 yıl süren eğitim sürecinin tamamlanmasından önce bazı kişilere lisans sağlandığı öne sürüldü. Eski Arjantinli futbolcu Alejandro Mancuso'nun da bu sistem içerisinde yer aldığı iddia edildi.

LİSANSLARIN 10 GÜNDE VERİLDİĞİ İDDİASI

Araştırmada, PRO, A, B ve C kategorilerindeki antrenörlük belgelerinin normal eğitim süreci tamamlanmadan yaklaşık 10 gün içerisinde teslim edildiği öne sürüldü. Alejandro Mancuso'nun yaklaşık 18 bin euro karşılığında lisans temin ettiği iddiası da araştırmada yer aldı. Söz konusu lisansların gerekli eğitim aşamalarının tamamlanmasının ardından verilmesi gerektiği belirtildi.

ÜNLÜ FUTBOLCULARIN İSİMLERİ DE GEÇTİ

UOL'ün araştırmasında futbol dünyasından çok sayıda tanınmış ismin adı gündeme geldi. Felipe Melo, Diego Lugano, Alex de Souza, Roberto Carlos ve Paolo Guerrero'nun yanı sıra Thiago Silva, Luiz Gustavo, Paulinho ve Dejan Petkovic'in de isimleri araştırmada yer aldı. Eski Benfica futbolcusu Diego Souza ile Roberto Assis'in de söz konusu sistemle bağlantılı olarak anıldığı aktarıldı.

Araştırmada adı geçen futbolcuların lisans sürecindeki rollerine ilişkin iddialar farklı başlıklarla ele alındı. Lisansların eğitim şartları tamamlanmadan verildiği yönündeki iddialar ise Brezilya futbolunda tartışma konusu oldu.

SORUŞTURMANIN AYRINTILARI ARAŞTIRILIYOR

UOL'ün çalışmasında, lisansların nasıl ve hangi koşullarda temin edildiğine ilişkin çeşitli iddialara yer verildi. Araştırmada adı geçen isimlerin her biriyle ilgili süreçlerin farklılık gösterdiği aktarıldı. Brezilya futbolunda antrenörlük lisanslarının eğitim ve sertifikasyon süreçleri üzerinden yürütülen incelemenin ayrıntıları gündemdeki yerini koruyor.

Ortaya atılan iddialar, antrenörlük lisanslarının verilme sürecine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Araştırmada adı geçen futbolcuların kariyerleri boyunca farklı ülkelerde önemli takımlarda forma giymiş olmaları da konunun futbol kamuoyunda geniş yer bulmasına neden oldu.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.