Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahkeme kararıyla genel başkanlık görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısında kritik bir karar alındı. CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç görevden alınarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi ve yerine Utku Gümrükçü atandı. Bu hamlenin ardından İzmir siyasetinde büyük bir kırılma yaşandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaşanan bu görevden alma kararının ardından CHP'li belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanlarıyla acil bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapan Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini resmen duyurdu.
"İZMİR'İN SİYASİ İRADESİNE BÜYÜK BİR HAKSIZLIK YAPILDI"
Cemil Tugay, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada parti yönetiminin son dönemdeki politikalarını ve ihraç kararlarını sert bir dille eleştirdi. Tugay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Dün, bir grup il başkanı ile birlikte İzmir İl başkanımızın görevden alınması İzmir’in siyasi iradesine yapılmış büyük bir haksızlık ve kabul edilemez bir yanlıştır. Partimizin üyelerinden ve seçmeninden gelen siyasi iradenin hoyratça gözardı edilmesi, gelecek günlerde alınacak benzer kararların habercisi niteliğindedir. Ardı ardına alınan bu kararların olağan görülmesi ve kabul edilmesi mümkün değildir."

YOLUNA BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVAM EDECEK
İyi niyetli çabalarının sonuçsuz kaldığını belirten Tugay, "Mutlak Butlan CHP'si" olarak nitelediği mevcut yapının halkın hakları için mücadele edilecek bir çatı olmaktan çıktığını savundu.
Gelecekte partiye geri dönebilme umudunu koruduğunu ifade eden Cemil Tugay, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
İstifa Kararı: "Büyük bir üzüntüyle ve bir gün geri dönebilme umuduyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum."
Yeni Dönem: "Bu süreçten sonra bağımsız olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürecek, şehrimize ve halkımıza tüm gücümle hizmet etmeye devam edeceğim."
Haber Merkezi