Gündem

Samsun'da lösemili çocuklar için dayanışma buluşması

Samsun'da LÖSEV tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Lösemiyle mücadele eden çocuklar ve ailelerinin bir araya geldiği programda müzik ve drama gösterileri sahnelendi.

1 dk okuma
Samsun'da lösemili çocuklar için dayanışma buluşması
Paylaş

Samsun'da Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık ve dayanışma programı gerçekleştirildi.

LÖSEV Samsun Ofisi tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadele eden çocuklar ve aileleri bir araya geldi.

Çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak, aileler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve toplumda lösemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programda çeşitli gösteriler sunuldu.

ÇOCUKLAR VE AİLELERİ BİR ARAYA GELDİ

Samsun'da lösemili çocuklar için dayanışma buluşması

Turuncu kurdele dağıtımıyla başlayan etkinlikte, lösemiyle mücadele sürecini anlatan video gösterimi yapıldı.

Programda Beren Menekşe ve Ayşegül Keleşler Gümüş piyano performansı sergiledi.

Canım Kardeşim Çocuk Korosu şarkılar seslendirirken anaokulu öğrencileri de "İnci" adlı drama gösterisini sahneledi.

LÖSEMİYİ YENEN SELAHATTİN MERT SAHNE ALDI

Samsun'da lösemili çocuklar için dayanışma buluşması

Etkinlikte lösemiyi yenerek sağlığına kavuşan Selahattin Mert, bağlama ve şarkı dinletisi sundu.

LÖSEV Kadın Korosu'nun da konser verdiği program, LÖSEV marşının seslendirilmesiyle sona erdi.

"DAYANIŞMA BİLİNCİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTEDİK"

LÖSEV Samsun İl Koordinatörü Ferhan Taşkınsu, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Programa katılım gösteren vatandaşlara teşekkür eden Taşkınsu, öncelikli amaçlarının lösemiyle mücadele eden çocuklara ve ailelerine moral desteği sağlamak olduğunu ifade etti.

Taşkınsu, "Aynı zamanda toplumda lösemiye yönelik farkındalığı artırmak, vatandaşlarımızın bu süreçte daha duyarlı olmalarını sağlamak ve dayanışma bilincini güçlendirmek istedik." dedi.

KaynakAnadolu Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.