Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Ankara Havalimanı ve bağlantı yollarının resmi açılış töreninde kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. İçinde bulunulan 2026 yılının Türkiye açısından tam anlamıyla bir "zirveler yılı" olduğunu belirten Erdoğan, ülkenin küresel arenadaki yükselişine dikkat çekerek, "Kimsenin motivasyonumuzu bozmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Ankara'nın temmuz ayında ev sahipliği yapacağı tarihi NATO Liderler Zirvesi ile küresel diplomasinin en önemli merkezlerinden biri haline geleceğini vurguladı.
Ankara Havalimanı'nın modernizasyon ve genişletme çalışmalarının tamamlanması vesilesiyle düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2026 yılında uluslararası alanda birçok dev organizasyona, zirveye ve stratejik altyapı projesine başarıyla ev sahipliği yaptığını ifade etti. Tüm kurumların bu vizyoner senenin hakkını verebilmek adına canla başla çalışmaya devam ettiğini belirterek kararlılık mesajı verdi.
"DİPLOMASİNİN KALBİ ANKARA'DA ATACAK"
Önümüzdeki ay başkentte gerçekleştirilecek küresel zirveye ilişkin stratejik detaylar paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'nın dünyanın en büyük savunma ve güvenlik paktı olan NATO Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını anımsattı. Türkiye'nin küresel siyasetteki diplomatik ve askeri ağırlığının artmasıyla birlikte yabancı heyet ziyaretlerinde de rekor düzeyde artış yaşandığını söyleyen Erdoğan, "Diplomasinin kalbi Ankara'da atacak" ifadelerini kullandı.
YENİ ANKARA HAVALİMANI REKOR SÜREDE TAMAMLANDI
Hizmete açılan yeni havalimanı projesinin teknik detaylarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımın mevcut Esenboğa Havalimanı üzerindeki hem hava hem de kara trafiğini çok büyük oranda rahatlatacağını müjdeledi. Dev projenin iki etap halinde planlandığını ve 8 ay gibi rekor bir sürede bitirildiğini kaydeden Erdoğan, pist uzunluğunun 3 bin metreye, genişliğinin ise 60 metreye çıkarıldığını açıkladı. Havalimanında aynı anda 44 uçağın güvenli şekilde park edebileceği devasa bir apron kapasitesi oluşturulduğunu ifade eden Erdoğan, pist ve taksi yollarındaki seyrüsefer sistemlerinin de uluslararası sivil havacılık standartlarına (ICAO) en uygun şekilde tamamen modernize edildiğini belirtti.
"23 YILDIR TÜRKİYE İÇİR ÇALIŞIYORUZ"
Konuşmasının son bölümünde muhalefet kanadından yükselen altyapı eleştirilerine de doğrudan yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin son 23 yıllık kesintisiz iktidarı döneminde ulaştırma, lojistik ve altyapı alanında cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirdiğini hatırlattı. "Eser ve hizmet üretirken her zaman şehirlerimizin geleceğini düşündük" diyen Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik ve lojistik kalkınmasına doğrudan katkı sağlayacak dev yatırımlara yenilerini eklemeyi kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı

