İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan, MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal'a seçim yanıtı: Hukuki fakat ahlaki değil!
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan, MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal'a seçim yanıtı: Hukuki fakat ahlaki değil!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, MHP’li İlyas Topsakal’ın ‘Ufukta erken seçim yok’ açıklamasına yanıt verdi. Erhan Usta, "Bir hafta bile önce olsa maalesef erken seçim olarak görünüyor. Bu hukuki fakat tabii ahlaki değil" dedi.

ÖZEL HABER | MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal’ın "Ufukta erken seçim yok" sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yanıt verdi. Erhan Usta, kamuoyunda konuşulan Kasım 2027’ye fazla ihtimal vermediğini, kendi beklentisinin 2028 yılının mart ayı olduğunu söyledi.

MHP’Lİ TOPSAKAL: UFUKTA ERKEN SEÇİM YOK

MHP’li İlyas Topsakal, Vezirköprü ilçesinde katıldığı teşkilat buluşmasında, erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Ufukta herhangi bir şekilde erken seçim yok. Normal seçime zaten sayılı zaman kaldı. Zaman zaman medyada erken seçimle ilgili açıklamaların olduğunu görüyoruz" dedi.

İlyas Topsakal, "Bir hafta erken bile olsa Cumhurbaşkanımız aday olabiliyor. Bir hafta da olsa erken seçim, bir ayda olsa erken seçim" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ USTA: ERKEN SEÇİM OLACAK AMA!

Erhan Usta, "Mutlaka bir erken seçim olacak. Çünkü erken seçim olmaması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir daha aday olamıyor" dedi.

Seçimin normal tarihinden yalnızca bir hafta önce yapılması halinde bunun teknik olarak erken seçim kapsamında değerlendirildiğini kaydeden Erhan Usta, "Normal şartlarda bir kişi en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir ancak Anayasa’nın 116’ncı maddesinde, Cumhurbaşkanı’nın ikinci döneminde TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı’nın bir defa daha aday olabileceği hükmü yer alıyor. Bir hafta bile önce olsa bu maalesef erken seçim olarak görünüyor. Bu hukuki fakat tabii ahlaki değil" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta

Erhan Usta, "Seçime bir hafta kala seçim yapacaksınız ve buna erken seçim diyeceksiniz. Bu Anayasa’yı baypass etmektir. Bunu doğru bulmam" diye kaydetti.

KASIM 2027’YE İHTİMAL VERMEDİ 2028’İN MART AYINI İŞARET ETTİ

Erken seçimin ne zaman yapılabileceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Erhan Usta, kamuoyunda konuşulan Kasım 2027 tarihine fazla ihtimal vermediğini söyledi.

İktidarın seçim öncesinde bazı kesimlere yüksek oranlı artışlar yapabileceğini savunan Erhan Usta, "Benim seçim beklentim 2028’in mart ayı gibi" diyerek, iktidarın seçim öncesinde ekonomik adımlar atarak bunların etkisi sürerken sandığa gitmeyi tercih edebileceği değerlendirmesinde bulundu.

İYİ PARTİ OLARAK SAHADAYIZ

Olası bir erken veya baskın seçime İYİ Parti’nin hazır olduğunu sözlerine ekleyen Erhan Usta, partisinin Türkiye genelinde saha çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Usta, parti teşkilatlarının vatandaşlarla buluştuğunu, olası bir seçim kararı alınması halinde mevcut çalışmaların daha da hızlandırılacağını ifade etti.

 

Kaynak: Hande Öznur DURAN

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.