Suriye’de Şam-Deyrizor kara yolunda bir sivil yolcu otobüsü ile İçişleri Bakanlığı personelini taşıyan otobüs çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada 35 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.
Kaza, Şam-Deyrizor kara yolunun Suhne ile Palmira bölgeleri arasındaki bölümünde meydana geldi. Bir sivil yolcu otobüsü ile İçişleri Bakanlığı mensuplarını taşıyan otobüs, henüz belirlenemeyen nedenle çarpıştı.
35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Suriye Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yapılan ilk açıklamaya göre kazada 35 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi.
Kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi yönlendirildi. Yaralıların tahliyesi ve kurtarma çalışmalarına askeri helikopterlerin de destek verdiği bildirildi.
KAZANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ağır olduğu, bu nedenle can kaybının artmasından endişe edildiği belirtildi. Kazanın meydana geliş nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı

