Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi oturumlarının bu hafta sonu yapılacağını duyurdu.
KPSS Alan Bilgisi sınavları, 12 Eylül Cumartesi ve 13 Eylül Pazar günleri gerçekleştirilecek.
İLK İKİ OTURUM CUMARTESİ YAPILACAK
KPSS Lisans Alan Bilgisi birinci oturumu 12 Eylül Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak.
Bu oturumda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testleri uygulanacak.
Aynı gün saat 14.45’te başlayacak ikinci oturumda ise Hukuk, İktisat ve Maliye testleri yer alacak.
Birinci oturum saat 12.45’te, ikinci oturum ise saat 17.15’te sona erecek.
ÜÇÜNCÜ OTURUM PAZAR GÜNÜ
KPSS Lisans Alan Bilgisi üçüncü oturumu 13 Eylül Pazar günü saat 10.15’te yapılacak.
Bu oturumda adaylara İşletme, Muhasebe ve İstatistik testleri yöneltilecek.
Üçüncü oturum için adaylara 160 dakika cevaplama süresi verilecek ve sınav saat 12.55’te tamamlanacak.
ADAYLAR SINAV BİNALARINA GEÇ ALINMAYACAK
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, adayların sınav binalarına giriş saatlerine dikkat etmeleri istendi.
Buna göre sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra gerçekleştirilecek oturumlarda ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına aday alınmayacak.
Engelli adaylar için ise uygun görülmesi halinde 30 dakika ek süre uygulanacak.
201 BİN 203 ADAY BAŞVURU YAPTI
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, KPSS Alan Bilgisi oturumlarına toplam 201 bin 203 adayın başvurduğunu açıkladı.
Birinci oturuma 56 bin 575, ikinci oturuma 84 bin 944, üçüncü oturuma ise 59 bin 684 aday başvurdu.
Sınavlar, 30 ilde ve 35 sınav merkezinde uygulanacak.
NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK
Kimlik kartında sorun yaşayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık tutulacak.
Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya üzerinde fotoğraf ve kimlik numarası yer almayan adaylar, gerekli işlemler için nüfus müdürlüklerinden hizmet alabilecek.
Adaylar sınava giriş belgelerine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.
KPSS Alan Bilgisi sınav sonuçlarının ise 7 Ekim’de açıklanması planlanıyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı