Samsun Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı 13 Eylül Pazar günü saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak. 1458 yatak kapasiteli hastanede 230 yoğun bakım yatağı, 40 ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathane bulunuyor. Hastane, 9 Mayıs 2026’dan bu yana tüm birimleriyle hizmet veriyor.
Samsun’da yapımına 2020 yılında başlanan ve 2026’da tamamlanan Samsun Şehir Hastanesi için resmi açılış programı belli oldu. Sağlık Bakanlığı’nın öz kaynaklarıyla hayata geçirilen hastanenin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Program 13 Eylül Pazar günü saat 14.00’te başlayacak.
1458 YATAK KAPASİTESİ BULUNUYOR
305 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Samsun Şehir Hastanesi, geniş fiziki kapasitesi ve sağlık altyapısıyla hizmet veriyor.
Hastanede toplam 1458 yatak, 230 yoğun bakım yatağı, 40 ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathane bulunuyor.
Tüm birimleriyle 9 Mayıs 2026 tarihinde hizmet vermeye başlayan hastanenin Samsun’un yanı sıra çevre illerden gelecek hastalara da hizmet sunması hedefleniyor.
“GURUR DUYMAMAK ELDE DEĞİL”
Hastanede hizmet alan vatandaşlar da fiziki imkanlar ve sağlık hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Zeynel Özdemir, “Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri. Hastanenin de buna göre büyük olması gerekiyordu. Devlet erkanı da bunu değerlendirerek buraya çok güzel bir hastane kazandırdı. Gurur duymamak elde değil. Eşim de şu anda bu hastanede yatıyor. Her şey çok güzel. Allah daim etsin” dedi.
ORDU’DAN SAMSUN’A GELDİ
Beytullah Donbaş ise hastanenin imkanlarını beğendiğini belirterek, “Hastanenin imkanları çok güzel. 52 yaşındayım ve sağlık durumum çok iyi. Ordu'dan buraya geldim. Orası biraz yoğun olduğu için burayı tercih ediyorum. Hastaneyi yapanlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
ULAŞIMA DİKKAT ÇEKTİ
Erdoğan Kurt da hastanenin Samsun’a yakıştığını belirterek, “Samsun'a yakışır bir hastane oldu. İçerisi on numara. Fakat ulaşımı biraz zor. Raylı sistemle ulaşımın kolaylaşacağını düşünüyorum” diye konuştu.
AÇILIŞ 13 EYLÜL’DE
Samsun Şehir Hastanesi’nin resmi açılış töreni 13 Eylül 2026 Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı



