Samsun'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Onur Anıtı'nda başlayan program, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'ndaki etkinliklerle devam etti. Programda gaziler anılırken kahramanlık türküleri ve koro performansları sunuldu.

Samsun'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Etkinlikler, Onur Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi.
ONUR ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ
Gaziler Günü kapsamında ilk olarak Onur Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Çelenk sunumunun ardından Gaziler Günü programı, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda devam etti.
Programa gaziler ve yakınlarının yanı sıra kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ
Anma programında Gazi Emekli Albay Halil Şenbaş tarafından şiir okundu.
Programın devamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ses sanatçıları tarafından "Kahramanlık Türküleri Konseri" gerçekleştirildi. Konserde seslendirilen eserler salondakilere duygusal anlar yaşattı.
Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu ile Muharip Gaziler Korosunun ortak performansı da programda yer aldı ve izleyicilerden alkış aldı.
"BUGÜN GAZİLERİN ONUR GÜNÜDÜR"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, yaptığı konuşmada 19 Eylül Gaziler Günü'nün önemine dikkat çekti.
Diril, "19 Eylül Gaziler Günü Türk kahramanlığının Muharip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı gündür. Bugün Kurtuluş Savaşı'nda Kore'de ve Kıbrıs'ta savaşan muharip gazilerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucularıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını kahramanca siper eden tüm gazilerin onur günüdür" dedi.
VALİ TAVLI: "REHBER OLMAYA DEVAM EDECEKLER"
Samsun Valisi Orhan Tavlı ise konuşmasında şehit ve gazilerin fedakarlıklarına dikkat çekti.
Tavlı, "Bugün cennet vatan toprakları üzerinde ay-yıldızlı al bayrağımız gururla dalgalanıyorsa, ezanlarımız her gün 5 vakit semaya yükseliyor, kendi ülkemizde özgürce ve onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunun arkasında canından aziz bildiği vatanını namahrem ellere teslim etmeyen aziz şehitlerimizin fedakarlığı, kahraman gazilerimizin cesareti vardır" ifadelerini kullandı.
Şehit ve gazilerin gelecek nesiller açısından taşıdığı öneme değinen Tavlı, "Vatanımızın ve milletimizin selameti için göğüslerini siper ederek hiçbir maddi ve dünyevi değerle kıyaslanamayacak büyük bir şeref ve mertebeye erişen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz Türk milleti için rehber olmaya devam edecektir" diye konuştu.
PROGRAM ŞEHİT AİLELERİ BULUŞMASIYLA SONA ERDİ
Program, şehit aileleri onuruna düzenlenen özel buluşma ile tamamlandı.

Programa AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Fethi Oltulu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile gaziler ve yakınları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı




