Samsun Haber

Samsun'da 'Git nereye şikayet edersen et' diyen işletmeye ceza

Samsun'da indirimli aldığı ürünün iadesini isteyen tüketiciye "Git nereye şikayet edersen et" diyen işletme, CİMER başvurusunun ardından denetlendi. İncelenen 400 üründen 10'unda fiyat etiketi mevzuatına aykırılık tespit edilerek idari para cezası uygulandı. Yanıltıcı indirim şüphesi bulunan 5 ürün nedeniyle işletme Reklam Kuruluna sevk edildi.

2 dk okuma
Samsun'da 'Git nereye şikayet edersen et' diyen işletmeye ceza
Paylaş

Samsun'da indirimli satılan bir ürünün piyasa fiyatından daha pahalı olduğunu fark ederek iade etmek isteyen vatandaş, işletmenin olumsuz yanıtıyla karşılaştı. İşletme yetkililerinin "Git nereye şikayet edersen et" sözleri üzerine tüketici, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) bildirdi. Şikâyetin ardından Samsun Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri işletmede denetim gerçekleştirdi. Denetim sonucunda mevzuata aykırılıklar tespit edilerek işletmeye idari para cezası uygulandı.

CİMER ŞİKÂYETİ ÜZERİNE DENETİM BAŞLATILDI

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Bekir Kaplan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Samsun'da yaşanan tüketici şikâyetine ilişkin bilgi verdi. Kaplan, bir vatandaşın indirimli olarak satın aldığı ürünün piyasa fiyatından daha yüksek bir bedelle satıldığını belirterek iade talebinde bulunduğunu aktardı. İşletmenin iade talebini kabul etmediğini ve tüketiciye "Git nereye şikayet edersen et" şeklinde karşılık verdiğini belirten Kaplan, CİMER başvurusunun ardından denetim ekiplerinin harekete geçtiğini açıkladı.

400 ÜRÜN İNCELENDİ, 10 ÜRÜNDE AYKIRILIK BULUNDU

Samsun Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından işletmenin kırtasiye, temizlik ve züccaciye reyonlarında kapsamlı denetim yapıldı. Denetimlerde toplam 400 ürün incelenirken, 10 üründe Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırılık tespit edildi. Tespit edilen aykırılıklar nedeniyle işletme hakkında idari para cezası uygulandı.

YANILTICI İNDİRİM ŞÜPHESİYLE REKLAM KURULUNA SEVK

Denetimlerde ayrıca 5 ürünün indirimli satışlarında mevzuata aykırı uygulamalar belirlendi. Bu ürünlerde indirim kampanyalarının başlangıç ve bitiş tarihlerinin belirtilmediği, kampanya öncesindeki fiyatların ise ispatlanamadığı tespit edildi. Bekir Kaplan, denetim sonuçlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan denetimlerde, 400 adet kırtasiye, temizlik ve züccaciye ürünü incelenmiş, 10 üründe Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne aykırılık tespit edilerek işletme hakkında idari para cezası uygulandı. Ayrıca 5 üründe indirimli satışların başlangıç ve bitiş tarihlerinin belirtilmediği, kampanya öncesi fiyatların ise ispatlanamadığı belirlenmiş; ilgili işletme hakkında Reklam Kuruluna sevk edilmiştir."

İşletmenin indirim uygulamalarına ilişkin dosya, değerlendirilmek üzere Reklam Kuruluna gönderildi.

"'GİT NEREYE ŞİKAYET EDERSEN ET' DEVRİNİ KAPATIYORUZ"

Tüketici haklarının korunması konusunda denetimlerin sürdüğünü vurgulayan Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Bekir Kaplan, Samsun'un kendisi için özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Kaplan, "Tüketicimizin hakkını korumak için Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi baba ocağım olan Samsun'da da görev başındayız. 'Git nereye şikayet edersen et' devrini kapatıyoruz inşallah." ifadelerini kullandı.

İşletmeye fiyat etiketi aykırılıkları nedeniyle idari para cezası uygulanırken, indirimli satışlara ilişkin Reklam Kurulu incelemesinin sonucu henüz açıklanmadı.

KaynakTUĞÇE GEVŞEK

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.