Sosyal medya X’de Ercan Altıntaş hocamızın bir paylaşımını gördüm.
Sezonun bugüne kadar ki analizini yapmış.
* Sezona 9 Ağustos’ta başladık. Bugün 1 Aralık. Tam 114 gün geçmiş. Bu süreçte üç milli ara yaşandı, toplamda yaklaşık 40 gün sürdü.
* Lig ve Avrupa’da 74-75 günde 20 maç oynadık. Yani ortalama her 4 güne bir maç denk geliyor
* Okan, Drongelen, Tomasson, Makoumbou ve Marius bu 20 maçın tamamında sahadaydı. Holse ve Zeki 19 maç, Musaba ise 17 maç oynadı.
* Artık kadromuzdaki önemli oyuncuların eksikliği iyice hissediliyor.
* Ntcham - Sousa - Coulibaly üçlüsü toplamda sadece 22 maçta görev alabildi.
* Bir başka gerçek ise şu: Takımın yorulduğu, enerjisinin düştüğü anlarda biz taraftarlar da yeterince itici güç olamadık. İşimiz çok zorlaştı. Ama bir şekilde toparlanıp, özellikle Avrupa’da AEK maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor.
* Bu türbülanstan ancak birlikte çıkarız. Yorulmadan, küsmeden, vazgeçmeden. Yaşasın Samsunspor’a karşılıksız gönül verenler!
Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis; maç sonu yaptığı açıklamada,
* Sonuç beni üzdü. Kendi hatalarımıza bakmamız lazım. İkinci yarı yorulduk.
Ve Alanya maçında 8 bin 200 taraftar tribündeydi. Hepsinin emeğine yüreğine sağlık.
TV başında olanlar ise İstanbul derbisindeydi.
Sezon başından beri ‘kemik kadro’ tribünde.
Gelelim işin özüne;
UEFA Konferans Ligi’nde lider, Süper Lig’de 5’nciyiz.
14 maçtır yenilmiyoruz!..
Çoğu berabere kaldığımız maçlarda sakatlıklardan dolayı derin kadroyu kullanamadık. Bu süreçte bazı yerli oyuncuları ilk 11 rotasyonunda dahi kullanamayan Alman hoca, Alanya maçındaki hamleleri kulübenin ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Devre arasında “1-2 transfer planlıyoruz” diye düşünen Başkan Yüksel Yıldırım ve scout ekibi, Alanya maçı sonrası ne düşündüler acaba merak ediyorum.
Halen aynı fikri savunacakları mı?
Alman hocayı eleştirmek elbette mantıken doğru olabilir ancak ‘eldeki malzemeden çıkan yemek bu.’
Özellikle bazı yerli futbolcuların Süper Lig ve Avrupa için yetersizliğini sezon başından beri konuşuyoruz. Ancak kazandıkça görmemezlikten geldik.
Alanya maçı sonrası 3-5 oyuncu özelinde konuşur olduk.
“Yine kazanınca unuturuz” dememek için kış transfer döneminde ‘yerli oyuncu’ arayışını derinlemesine üstünde durmalıyız.
Şimdi; Süper Lig’de 3, Konferans’ta 2 maçımız var…
Süper Lig’de; Galatasaray, Başakşehir ve Göztepe
Avrupa’da AEK ve Mainz…
Süper Lig’de ikinci devre ve Konferans Ligi’nde final yolculuğunda kaderimizi hemen hemen şekillendireceğimiz dönem.
Yorgunuz evet!
Çok çalıştık, çok emek verdik.
14 maçtır ödülünü de aldık.
Bugün şapkayı önüne koyması gereken Başkan Yüksel Yıldırım ve scout ekibidir.
Bu takım transfer istiyor!