Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Çarşamba Temsilcisi Yasemin Şengör, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ve mobbingin her geçen gün dahada arttığına dikkati çekti. Eğitim çalışanlarına dönük şiddet yasası çıkarılmasını talep eden Şengör, "Geride bırakmak üzere olduğumuz eğitim öğretim dönemi içinde ülke gündemini meşgul eden en önemli konulardan biri de maalesef ‘eğitim çalışanlarına dönük saldırganlık’ oldu "dedi.
EĞİTİMCİLER
ŞİKAYETÇİ OLMUYOR
Şengör, "Eğitim çalışanlarına dönük saldırganlık olaylarında basına yansıyan haber içeriklerinin endişe verici boyutlara ulaşmış olması; önleyici, koruyucu ve caydırıcı tedbirler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili kurumların adım atması gerektiğini de ortaya koymuştur.
Eğitim çalışanları uğradıkları saldırgan davranışlar karşısında çoğu zaman şikayetçi olmamakta, olaylar çoğunlukla eğitim kurumu içinde kişilerin anlaşması ve özür dilemesi suretiyle insancıl yollarla çözülmeye çalışılmakta, ancak bunun kişilik hak ve özgürlükleri ile meslek onuru rencide edilmiş eğitim çalışanı için ne kadar kabul edilebilir olduğu geri planda kalmaktadır.
Bu nedenle öncelikle amaç, bu tür olayların yaşanmasını ciddi biçimde önleyecek stratejilerle hareket etmektir. Mevcut yasalar kapsamında öğretmene yönelik şiddet olaylarında cezaların caydırıcı biçimde arttırılması gerekliliği de unutulmamalıdır "ifadelerini kullandı.