Her araç sahibi gibi bende iki yılda bir verilen randevu tarihi ve saatine uyarak Ankara yolu üzerinde İlkadım ilçesi Kırıklar Mahallesi Ahulu Mevkii’nde bulunan TÜVTÜRK’ün yolunu tutuyorum.
Her gidişimde araç muayene istasyonunun idari ofis bürosunun bulunduğu kaya kütlesinin dibinden geçerken herkes gibi bende korkuya kapılıyorum.
Çünkü kaya kütlelerinin görüntüsü araç sırası almak ve araç muayene ücretini yatırmak isteyenleri korkutuyor.
Çünkü ofis bölümü girişinde uyarı levhaları yer alan “Lütfen tellere yakın yürümeyin tehlikelidir” yazısı dikkat çekiyor.
Sanki tellere yakın yürümeden ofise girmenin başka yolu varmış gibi resmen alay sürücülerle ediyorlar.
Bu konuyu bu köşede hemen hemen her iki yılda bir ele aldım.
Araç Muayene İstasyonu’nun heyelan tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu dile getirdim.
Her gün çok sayıda sürücüyü ağırlayan istasyonda bulunan kaya kütlelerinin her an bir tehlikeye davetiye çıkardığını anlatmaya çalıştım.
Kimse dikkate almadı!
Kim kime-dum duma!
Canik ilçesinde akaryakıt istasyonunda yaşanan heyelan faciasının ardından, Araç Muayene İstasyonu’ndaki tehlikenin ciddiyeti bir kez daha gözler önüne sermek gerekiyor.
Çelik tel örgülerle olası taş parçalarının düşmesi engellenmek istense de zaman zaman taş parçaları düşebiliyor.
Tel örgüler büyük bir kaya kütlesinin düşmesini önleyebilir mi?
Hiç sanmıyorum!
Canik’teki akaryakıt istasyonunda yaşanan heyelan sonrası yurttaşlar sosyal medyada araç muayene istasyonu TÜVTÜRK'ün fotoğraflarını paylaşıyor.
Yetkililere bir facia yaşanmadan buraya da bir el atın çağrısında bulunuyorlar.
Canik’te yaşanan üzüntü verici olaydan sonra insanlar yüne benzer bir durumda olan Ankara yolu üzerindeki araç muayene istasyonunun olduğu yerden de kaygı duyuyorlar.
Ve “Burası da heyelan riskiyle karşı karşıya. İdari bina ve vatandaşların işlem sırası beklediği alanda tepeden taşlar düşüyor” şeklinde paylaşımlarda bulunmaya devam ediyorlar.
KİRAZLIKTA DAHA ÖNCE KAYALARIN DÜŞTÜĞÜ MOBİLYA MAĞAZASI YUSUF ZİYA DÖNEMİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE "BANA NEDEN HEYALANLI YERE RUHSAT VERDİNİZ"DİYE DAVA AÇTIMI AÇTIYSA KAZANDIMI YUSUF ZİYA YILMAZ BUNLARA CEVAP VERSİN AYNI MOBİLYA FİRMASI KARAYOLLARINA DAVA AÇTIMI
BURALARIN CEVABI YUSUF ZİYA YILMAZ DA ÇIKIP KONUŞMALI