Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen kamuoyunda "çerçeve yasa" olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklama yaptı.
Fatih Erbakan, "Teklif’te yer alan, infaz sisteminin bir örgüte özel düzenlenmesine ilişkin hususlar, sadece PKK/KCK üyesi teröristlerin salıverilmesini (örtülü bir şekilde affedilmesini) içermektedir. Üstelik hiç bir pişmanlık şartı da aranmaksızın, topyekün affetmeye yöneliktir" dedi.
ÇEKİMSER OY KULLANACAĞIZ
YRP Genel Başkanı Erbakan, "Örgütün tasfiyesini içeren hükümler nedeniyle bu teklife "hayır demeyi doğru bulmuyoruz. Diğer taraftan; bu teklife "evet" oyu vermeyi de bir vebal olarak değerlendiriyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak uzun zamandır ifade ettiğimiz gibi "çerçeve yasa" referanduma götürülmelidir. Yeniden Refah Partisi olarak "çerçeve yasa"ya "çekimser" oy vereceğimizi aziz milletimize arz ediyoruz" diye konuştu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ise "Kapsamlı ve geniş bir af düzenlemesi getiren, Anayasa ve infaz yasalarımıza aykırılıklar içeren, yararlanmak için "pişmanlık" vurgusu gerektirmeyen çerçeve yasaya "evet" oyu vermiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İsmail Akduman