Samsun Valisi Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında 39 ülkeden Samsun'a gelen çocukları ağırladı. Vali Kaymak, "Çocuklarımız Türkiye'nin gönüllü elçileri olacaklar, buna inanıyorum "dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında 39 ülkeden Samsun'a gelen çocuklarla, onları misafir eden Samsunlu çocuklarla Büyükşehir Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Programa, TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanı Ahmet Muhsin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, TRT yetkilileri, 39 ülkeden Samsun'a gelen çocuklar ve grup liderleri ile aileleri katıldı.
SAMSUN'DA AĞIRLAMAK BÜYÜK ONURDUR
Program öncesi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir yaptığı konuşmasında, “41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin Samsun’da olması bizleri son derece memnun etmiştir. Çok önemli bir organizasyondur. Büyükşehir Belediyesi olarak misafirlerimizi Samsun’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.

SAMSUN'U UNUTMAYACAKLAR
Daha sonra konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “TRT Genel Müdürlüğümüz tarafından 1979’dan itibaren 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni her yıl bütün dünya çocuklarının kutlayacağı bir bayram havasında kutluyoruz. Zaman zaman değişik illerde yapılan etkinlik bu sene Samsun’da yapılmaktadır. Samsunlular olarak bundan son derece mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Ümit ediyorum ki çocuklarımız Samsun’dan ve Türkiye’den ayrıldıklarında gerçekten çok mutlu güzel hatıralarla ayrılacaklar. Samsun’u ve Türkiye’yi unutmayacaklar. Samsun ve Türkiye’nin gönüllü elçisi olacak ve Türk kültürünü tanıyacaklar "diye konuştu.

Fotoğraflarla 23 Nisan
TRT 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Samsun'a 39 ülkeden 800'e yakın yabancı öğrenci geldi. Devam eden etkinlikler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde Fotoğraflarla 23 Nisan Sergisi açıldı. Bu arada, 17 Nisan günü Pınar Çocuk Tiyatrosu 'Oyun Makinesi' adlı oyunu 11.30’da Samsun Çakırlar Korusu’nda sergileyecek. Tolgahan ÇAĞLAR - İHA

