Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, Başkan Mustafa Demir'in il dışında olması nedeniyle Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk'un başkanlığında yapıldı.35 gündem, 2 gündem dışı olmak üzere 37 maddenin hepsi oybirliği ile komisyonlara havale edildi.
GÜNEŞ SİSTEMİ İÇİN
50 MİLYON TL KREDİ
Gündem dışı maddelerden biri olan SBB tarafından Yabancılar Pazarı Güneş Enerjisi Santrali Yapım Projesi için gerek duyulan 50 milyon TL kredinin İller Bankası veya diğer bankalardan, kredi veren finans kuruluşlarından kullanılması maddesi oy çokluğu ile kabul edilerek meclis gündemine alınarak ilgili komisyona havale edildi.

CHP MALİYET
TABLOSU İSTEDİ
Güneş enerjisi santrali projesi maddesi için söz alan CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, “İlk açıklanan bedel 25 milyon TL’ydi, şimdi 50 milyon TL’ye çıkmış. Bu sistemin bize geliri ne kadar olacak yada fayda maliyet hesabının komisyona getirilmesini talep ediyoruz. Faiziyle 70 milyon TL’yi bulan bir yatırımın fayda maliyet ilişkisine bakıp ona göre değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SOĞUK: TALEBİ İLETTİK
Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, uzun süredir güneş enerjisi santrali için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Bu konuda uzun zamandır bir çalışma vardı. Başkanımız Mustafa Demir bu çalışmayı yürütüyor. İnşallah sonu itibariyle şehrimize, esnafımıza hayırlı olur. CHP grubunun talebini de ilgili arkadaşlarımıza ilettik” dedi.
ATAKUM SAMSUNSPOR
PARKI TALEBİ GELDİ
Öte yandan CHP grubu, Samsunspor taraftarının her yıl kuruluş yıldönümünü kutladığı Kurupelit'teki itfaiye alanının yanındaki park alanının isminin 'Atakum Samsunspor Parkı' olması talebiyle meclis gündemine önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, vatandaşların parkın isminin 'Atakum Samsunspor Parkı' olması yönünde talepleri olduğunu belirterek, olumlu adım atılmasını istedi.
İlgili habere gitmek için tıkla...

MECLİSTE REDDEDİLDİ
Teklife AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, böyle önemli bir konunun tüm meclis grup başkanvekilleri ile görüşülüp en uygun yer belirlendikten sonra meclise getirilmesi taraftarı olduklarını söyledi. Soru önergesi, oy çokluğu ile reddedilerek gündeme alınmadı. Maddeler 12 Ekim’de komisyonda görüşüldükten sonra 14 Ekim’de mecliste ele alınacak.

TEKCAN'DAN ATIK TESİSİ İLE İLGİLİ
ÇARPICI İDDİALAR
Mecliste gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ile birlikte kapasite artışı istenmesi nedeniyle tartışmaların odağı haline gelen İlkadım ilçesi Aşağıavdan Mahallesi'ndeki atık depolama tesislerinde yaptıkları incelemenin ayrıntılarını paylaştı. Tekcan çarpıcı iddiaları gündeme taşıyarak "Bunlar kapasite artışı ile ilgili inşaatı yapmışlar, sonradan ÇED bilgilendirme toplantısı düzenliyorlar. Ayrıca, atık depolama tesisinde ilk ayrıştırma yapılan bölümdeki ekipmanlar tamamen hurda. Atıklar ayrıştırmadan gömülme yapılıyor. Bu tesis yerleşim yerlerinden uzak olmalı. Kanun bu yönde. AB standartlarına tesis ulaştırılmalı "diye konuştu. Zekeriya FIRAT


