Samsun’da robot yarışması heyecanı
Paylaş

Samsun’da robot yarışması heyecanı

Ekleme: 08.04.2019 14:53 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'da 10-12 Nisan tarihleri arasında Yaşar Doğu Spor Salonu’nda 'Yapay Zeka' temalı '13. Uluslararası MEB Robot Yarışması' düzenlenecek 

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilern yarışmanın 13.'sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek. Her yıl binlerce insanın heyecanla takip ettiği etkinlik Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışlarının 100. yılı kapsamında Samsun’da yapılacak. 

16 ÜLKEDEN 6 BİN KATILIMCI 

Bu yıl 16 ülkeden 6 bin 2 katılımcı, geliştirdikleri 3 bin 489 robot ile yarışmaya başvuru yaptı.En yüksek katılımın İstanbul’dan yapıldığı açıklanırken, Samsun’dan da 299 katılımcı, 144 robotla yarışmada yer alacak. Meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması ve toplumda bu alanda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı, lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı yarışma; “Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino(Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje” olmak üzere 12 kategoride gerçekleştirilecek. 

OMÜ'DE KATILACAK 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi de “Serbest Proje” kategorisinde “Prototank” isimli projesiyle Samsun’dan bu kategoride yarışmaya katılmaya hak kazanan tek kurum oldu. Mühendislik Fakültesi’nden 4 öğrenci de yarışmalarda hakem olarak görev alacak. Yarışmada dereceye giren robotlar için öğrenci ve danışmanlarına para ödülü verilecek. Yarışmayla ilgili bilgi, iş ve işlemlere "http://robot.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Bu sene 13.'sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenecek olan robot yarışması, 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek. Feride İÇKİLLİ 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.