ÖZEL HABER | 11 ili vuran 6 Şubat depremlerinin ardından ailesi ile birlikte Gaziantep'ten Samsun'a gelen 9. sınıf öğrencisi S.K.K.'nin ailesine Mali Müşavir Fatih Süne sahip çıkarak evini verdi. Samsun'da özel bir okul, kız öğrenciyi yarım dönem için ücretsiz kabul ederken, yeni dönem için ücretsiz kabul edemeyeceğini belirterek, devlet okuluna naklinin yapılmasını istedi.
Yeni eğitim-öğretim yılı için Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'ndeki evine en yakın Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne yerleşmek için talepte bulunan öğrenciye, 'direkt olarak alamayacakları, her hafta nakil talebinde bulunması gerektiği söylendi. 7 kez talepte bulunan öğrenciye olumsuz yanıt verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulunan S.K.K adlı kız öğrenciye iddiaya göre; 'sistemde depremzede olarak görülmediği' gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi. Depremzede aileye evini açan Mali Müşavir Fatih Süne, Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya seslenerek çözüm çağrısı yaptı.
BELGE VAR AMA DEPREMZEDE OLDUĞU SİSTEMDE GÖRÜLMÜYOR Yaşananları anlatan Fatih Süne, "21 Şubat 2023'de Gaziantep'ten bazı öğrenciler ile birlikte kızımızın Samsun'a nakli yapıldı. Özel bir okul yarım dönem için kaydını yaptı. Yeni dönem için 'ücretsiz olamayacağını' söyledi ve devlet okuluna naklinin yapılmasını talep etti. Kızımız, Atakum Esenevler Mahallesi'nde oturduğu için ve herhangi bir servis maliyeti oluşmaması için yürüme mesafesindeki en yakın devlet okulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne kaydını aldırmak istedik. Fakat okul direkt alamayacaklarını, her hafta başvuru yenilenmesini ve kontenjana göre puanı tutarsa geçiş yapabileceğini söyledi.
Yaklaşık 7 hafta ayrı ayrı nakil talebinde bulunduk ve maalesef nakli yapılmadı.
Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim, durumu anlattım, sistem depremzede olarak görmediği için birşey yapamayacaklarını söylediler. Halbuki 21 Şubatta Gaziantep’ten geldiğine dair belge var. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hemen depremden sonra Gaziantep’ten geldiğini görüyor, buna rağmen işlem yapılamadı "dedi. ÇÖZÜM ODAKLI OLMADILAR Mali Müşavir Fatih Süne şöyle devam etti; " Normal şartlarda depremzedeler için aranmayan kontenjan zorunluluğu, bu öğrenci için aranıyor ve maalesef 11 Eylül'de(bugün) okul açılıyor.Şuan bu çocuk okula gidemeyecek. Bu çocuğun depremzede mağduriyeti 6 ayda yok mu oldu ? Bir vatandaş olarak ben devletine zor dönemde yardımcı olmuş depremzede bir aileye evini açmış, madden ve manen yanında durmuşum ama, bu öğrencinin okuma hakkının verilmesini sağlayacak yetkililer analitik ve çözüme odaklı bir anlayışla konuya yaklaşmak yerine, topu sürekli sisteme ve Milli Eğitim Bakanlığı'na atarak mağduriyetin bu güne gelmesini maalesef sağladılar. Kızımızın mağduriyetinin çözülmesi için çağrı yapıyorum."
Mali Müşavir Fatih Süne'nin evini açtığı depremzede S.K.K. adlı kız öğrencinin evine en yakın okul talebi, iddiaya göre sistemde 'depremzede olarak görülmedikleri' için reddedildi. Süne, Vali Orhan Tavlı'ya çözüm çağrısı yaptı. Zekeriya Fırat


Yaklaşık 7 hafta ayrı ayrı nakil talebinde bulunduk ve maalesef nakli yapılmadı.

