Türkiye'de tek Samsun'da var  'Anne-bebek pilatesi'
Paylaş

Türkiye'de tek Samsun'da var 'Anne-bebek pilatesi'

Ekleme: 12.09.2019 16:05 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Türkiye'de tek Samsun'da yapılan "anne-bebek pilatesi" ile hem anne ve bebekler arasındaki iletişimi kuvvetlendiriliyor hem de bebeğin psiko-sosyal gelişimine olumlu katkıda bulunuluyor

Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde faaliyet gösterilen "anne-bebek pilatesi" ile hem anne ve bebekler arasındaki iletişimi kuvvetlendiriliyor, bebeğin psiko-sosyal gelişimine olumlu katkıda bulunuluyor.

Gebelik Okulu'na katılan annelerin devam ettiği pilateste haftanın 2 günü 45'er dakika egzersizler yapılıyor. Fizyoterapist Mehtap Kökkülünk kontrolünde gerçekleştirilen pilates eğitimi ayrıca Türkiye'de ilk olma özelliği de taşıyor.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ 3 YAŞINA KADAR DEVAM EDER

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Öz, bebeklerin psiko-sosyal gelişiminin anne karnında başladığını ve 3 yaşına kadar devam ettiğini söyledi. Bebeklerin bu dönemde edindiği pozitif deneyimlerin onun ileride nasıl bir insan ve kişiliğinin nasıl olacağını belirlediğini ifade eden Öz, "Bu nedenle 0-3 yaş içerisindeki çocuğa verdiğimiz her şey bir sonraki hayatını etkiler. Bu amaçla yapılan egzersizler ve eğitimlerin bebekler ile geçirilmesi etkin olmalıdır. Bizler de anne bebek pilates çalışmasıyla beraber bunu sağlamaya çalıştık" dedi.

Anne-bebek pilatesinin anne ile bebek arasındaki iletişimi güçlendirdiğini ve ikili arasında güvenli bir bağ kurmasını sağladığını kaydeden Dr. Öz, "Bu etkinlik Türkiye'de bir ilk olma özelliği de taşıyor" diye konuştu. Pilatese katılan anneler ise memnuniyetini dile getirdi. İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.