Nicedir ‘’Parkomat yasal değil’’ diyoruz.
Bu iddiamızı da Samsun mahkemelerinin kararına dayandırıyoruz.
Ki;
Mahkeme, Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki meclis kararını iptal ederken uygulamanın Anayasaya uygun olmadığını hükme bağlamıştı.
Mahkeme, yol ve cadde kenarlarında parkomat makinelerinin sökülmesi gerektiğini bile belirtmiş ama kararın üzerinden iki yıla yakın süre geçmiş olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi bu konuda yeni bir düzenleme yapmadı.
Bu sütunlarda yazılanları takip edenler, Samsun Eski Valisi İbrahim Şahin’in konuyu inceleyeceğine dair açıklamasının paylaşıldığını okumuşlardır.
Eski Vali’nin, konuyu inceleyip incelemediğini bilmiyoruz, çünkü Valilikten bu konuda bir açıklama gelmedi.
O Vali, dokuz ay önce merkeze alındı biliyorsunuz.
Yeni Vali Osman Kaymak konuyla ne kadar ilgili bilmem ama Devlette devamlılık ilkesine inanırım.
Vali Osman Kaymak’ın da öyle düşündüğünden eminim.
Gazetede bu konu gündeme geldiğinde bir arkadaşımız ‘’yazıyorsunuz da ne oluyor’’ dedi.
Çok haklı.
Çünkü çare müessesleri görevini yapmayınca, halkımız, gazeteciler yazınca meselelerin çözülebileceğine inanıyor hala.
Gazeteler çare müessesi değildir oysa.
Gazetecinin görevi haberi ve yorumuyla oluşturacağı kamuoyu sayesinde çare müessesesi olan Valilik, Belediye gibi kurumların dikkatini çekmektir.
Sorunların çözümüne aracı olmaktır yani.
Mahkemenin, ‘’uygulama yasal değil, cadde ve sokaklardaki parkomat makineleriyle yapılan park işletmeciliğine son verilsin’’ şeklinde kararına rağmen, harekete geçmesi gerekenler, kılını bile kıpırdatmıyorsa, biz de susmalı mıyız?
Tek kelime yazmayalım mı yani.
Burada amacım işletmeci firmayı eleştirmek değil, zira onlar sadece işini yapıyor.
Ancak, uygulaması iptal edilen Büyükşehir Belediyesi, konuya bir çözüm bulmayınca ne oluyor söyleyeyim.
Gazete ilanlarıyla halkın kafası karıştırılıyor.
Bu konunun takipçilerinden Av. Aslan Bolat’ın, ‘’icraya verilirseniz, ilgili icra dairesine 7 gün içinde borcunuzun olmadığına dair itirazda bulunun, çünkü uygulamanın iptal edilmesi nedeniyle ilgili firma karşı dava açamıyor’’ şeklindeki açıklamalarının gazetelerde haber olmasına rağmen, itiraz etmeyen vatandaşların mağduriyetiyle övünülüyor.
Daha ilginç olanı da şudur:
Firma makinelerini sökmek yerine, cadde ve sokakları kiraya da veriyor şimdi.
Yasal olmayan uygulamadan, yasa dışı başka bir uygulama doğmuş yani.
Olacak iş mi bu..!
Aymazlık değil de nedir..!