Cumhurbaşkanı/Ak Parti Gen Bşk Erdoğan’ın Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından görüşme öncesi bekletilmesi, Ateşkes görüşmelerinde taleplerinin yeterince karşılanmamasından memnuniyet duyanları Putin’i kınadığım şiddetle kınıyorum.
Tuttuğunuz takımın yabancı rakibini desteklemeniz bir yere kadar kabul edilebilir. Ancak Erdoğan kulüp başkanı değil; Ak Parti Gen Bşk olarak da Moskova’da bulunmuyor, TC Devleti’nin Cumhurbaşkanı olarak, Türk milletini temsil ediyor. Erdoğan’a yapılan yanlışlık TC Devletine, Türk milletine yapılmış demektir.
ABD Başkanı Trump’ın pervasız mektubu için de aynı durum geçerlidir. Çaresizlik en büyük erdemdir; denize düşen yılana sarılıyor diye yılan dost değildir. Suriye’de ilk düğme yanlış iliklendiği için, diğer düğmeler doğru iliklense de yanlışlıklar sürüyor. Yanlışın bedelini nasıl ki Türk milleti ödüyorsa gereğini yapacak olan da Türk milletidir.
Yabancıların yöneticilerimizi aşağılamasından memnunluk duymak aşağılanmaktan memnunluk duymaktır. Koordinatları verilen hastane, kreş, okul ve camileri ve de askerlerimizi bombalayan Putin, 55 Mehmetçiğin, 3 bin Suriye Milli Ordusu ve binlerce muhalifin katilidir. Bir muhalif için, İdlib’de bin sivili katleden eli kanlı katildir.
CORANA OTOMOBİL DEĞİL; VİRÜS
Aynı zihniyet, Corana sanki otomobil markasıymış gibi Türkiye’de olmayışından ‘Her yerde var bizde yok’ diyerek sevineceği yerde yakınıyor hatta rahatsızlık duyuyor. Şüpheli vakalar incelenme aşamasındayken alelacele ‘Corana’ var açıklaması yapanlar bunu hassasiyetlerinden değil; ihanetlerinden yapıyorlar. Sağlık bakanı 2 bin şüpheli vakanın incelendiğini çok şükür ki hiçbirinde Corana Kovid-19’a rastlanmadığını açıkladı.
Darbeyi askerin yaptığı doğrudur, ancak her asker darbeci değildir. Corana’nın en belirgin özelliği yüksek ateş ve öksürük olduğu için, ateşi ve öksürüğü olanların testten geçirilmesi onların virüs kaptığı anlamına gelmez. Hiç gelmeyecekmiş gibi özgüveni, yarın gelecek her tarafa yayılacak gibi önlemleri en yüksek seviyede tutmak gerekiyor.
BAKANDAN TUHAF AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Koca, ‘Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek, ancak tespit edilebilmiş değil; tanı ve teşhis konulmadı, ama tahlil yapılınca ortaya çıkabilir..’ Türkiye’nin halen birçok ülkeye uluslar arası ulaşımı açık. Özellikle Avrupa’da maçlar seyircisiz oynanıyor. Kitlesel etkinliklerin tamamı iptal edilmiş, İtalya’nın tamamı karantina alınmışken uluslararası ulaşımın açık olması içinde büyük tehlikeleri barındırıyor. Tüm dünyaya Çin’den bulaştığı göz önüne alındığında keyfi çıkış ve girişlere izin verilmemeli, turizm amaçlılar da özenle incelenmelidir. İlgilerin görevi panik yaratmak değil; önlem almaktır.